Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Καλωσόρισμα

Ο Σύλλογος  Eκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» σας καλωσορίζει θερμά στο Ηράκλειο και στην εκπαιδευτική οικογένεια.
            Μ’ ένα χαμόγελο καρδιάς και μια ανάγκη αληθινή να βρεθούμε κοντά σας στις πρώτες και τόσο σημαντικές, για κάθε άνθρωπο, στιγμές της καριέρας σας, σας ευχόμαστε καλό ξεκίνημα, ευχάριστη παραμονή στο Ηράκλειο, καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
            Θα είμαστε δίπλα σας συμπαραστάτες στα μικρά ή μεγάλα προβλήματά σας να βοηθήσουμε στη δίκαιη επίλυσή τους. Να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τα θέματα που σας απασχολούν. 
            Τα γραφεία του συλλόγου μας βρίσκονται στην οδό Έβανς 83-85, (Καινούρια Πόρτα – Στοά Μουρτζή) 2ος όροφος και θα είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 18:30 έως τις 20:30. Το  τηλέφωνο  το  Συλλόγου είναι 2810-284190 , email dhmotiko@otenet.gr , sepenk@otenet.gr και η  ιστοσελίδα  μας http/sepenk.blogspot.gr Facebook: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νίκος Καζαντζάκης.
            Επίσης έχουμε δημιουργήσει την   ομάδα Νηπιαγωγών  του  Συλλόγου  μας με  το  όνομα ΄΄ Νηπιαγωγώντας΄΄   Facebook: Νηπιαγωγώντας και Νηπιαγωγός ΄΄ Νίκος  Καζαντζάκης΄΄ τις  οποίες μπορείτε να  αναζητήσετε και να  γίνετε μέλη.
            Σας καλούμε να γίνετε μέλη του Συλλόγου μας, ενός Συλλόγου που έχει καταξιωθεί πανελλήνια για τη δράση και την προσφορά του στο συνδικαλιστικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι και να δώσουμε μαζί τη μάχη για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
             Μπορείτε να συμμετέχετε στους  κύκλους Παιδαγωγικών  Συναντήσεων που  διοργανώνει ο  Σύλλογός  μας με  θεματικές ενότητες που  επιλέγετε  εσείς οι  ίδιοι με  στόχο  να  ανταποκριθούμε με  τον  καλύτερο  τρόπο στο  δύσκολο έργο  σας. Επίσης μπορείτε  ενταχθείτε στις ομάδες εργασίας του συλλόγου μας,  Ομάδα χορού(Tango, Latin, Παραδοσιακοί), Θεατρική ομάδα- Πολιτιστικών, Ομάδα Θεατρικού φεστιβάλ , Ομάδες Νηπιαγωγών , Ειδικοτήτων και Νεοδιόριστων- Αναπληρωτών.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                                                      

ΜΠΕΛΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                     ΝΤΡΟΥΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ                                        





ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Πρόεδρος: Μπελαδάκης  Εμμανουήλ
Τηλέφωνο : 6974750597
Mail : ebeladakis@sch.gr

Αντιπρόεδρος: Σηφάκης Νικόλαος
Τηλέφωνο: 6977272735

Γενικός Γραμματέας: Ντρουμπογιάννης Χρήστος
Τηλέφωνο: 6947244631
Mail: xristosdrubo@sch.gr

Ειδικός Γραμματέας: Κοπιδάκη Αικατερίνη
Τηλέφωνο: 6977861122
Mail : kopidaik@hotmail.com

Ταμίας : Δαβάκης Στυλιανός
Τηλέφωνο: 6980757139

Υπεύθυνη  Πολιτιστικών-Ομάδες εργασίας: 
Σκουλά Ειρήνη.  Τηλέφωνο: 6944244343

Οργανωτικός Γραμματέας- Υπεύθυνη κινητοποιήσεων:
Κτιστάκη Φεβρωνία. Τηλέφωνο: 6977272735

Ομάδα ΄΄ Νηπιαγωγώντας΄΄ :
Καλησπεράκη Φωτεινή .Τηλέφωνο: 6946067266
Μελισσουργάκη Μαρία  .Τηλέφωνο: 6973576804
Κουφάκη Μαρία. Τηλέφωνο: 6932739316

Ομάδα αναπληρωτών:
Παπουτσάκη Άννα. Τηλέφωνο:  6977966533
Δαβάκης Στυλιανός. Τηλέφωνο: 6980757139

Υπεύθυνος  κύκλου Παιδαγωγικών συναντήσεων.
Σταματάκη Γιάννης . Τηλέφωνο: 6945314341
Διαμαντούλη Έφη.  Τηλέφωνο: 6973834196

Τηλέφωνα  αιρετών ΠΥΣΠΕ

Τακτικός: Κοκοβάκης Εμμανουήλ
Τηλέφωνο : 6977005045
Mail : kokovakis_manos@hotmail.com

Αναπληρωματικός : Ντρουμπογιάννης Χρήστος
Τηλέφωνο: 6947244631
Mail: xristosdrubo@sch.gr





ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
«ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Ηρακλείου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» ιδρύθηκε το 1977.
Τροποποιήθηκε το 1993 με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου και μετονομάστηκε σε «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ».
Οι σκοποί του Συλλόγου είναι συνδικαλιστικοί, αλλά και μορφωτικοί, ερευνητικοί, επιστημονικοί, πολιτιστικοί, με κύριο χαρακτηριστικό την ικανοποίηση των εργασιακών, πνευματικών, παιδαγωγικών και πολιτιστικών αναγκών σχολείου και κοινωνίας.
Για την πραγματοποίηση των στόχων του συγκεντρώνει απόψεις  των μελών, τις επεξεργάζεται και τις καταθέτει στις γενικές συνελεύσεις, πρωτοστατεί σε αγώνες και διαφωτίζει την κοινή γνώμη και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών με διάφορα μέσα, επικοινωνεί και συνεργάζεται με κρατικούς φορείς, τοπικές αυτοδιοικήσεις, κλαδικές ενώσεις και ομοσπονδίες, εκπαιδευτικές, επιστημονικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, πραγματοποιεί επιμορφωτικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, κ.α.
Μέλος του Συλλόγου μπορεί να γίνει κάθε εκπαιδευτικός που υπηρετεί στην Α/θμια εκπαίδευση.
Έσοδα του Συλλόγου είναι οι συνδρομές των μελών, κάθε μορφής δωρεές ή χορηγίες, κρατικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις και κάθε άλλο νόμιμο έσοδο, από τα οποία έχει ιδρύσει Ταμείο Αλληλοβοήθειας με σκοπό την οικονομική στήριξη των μελών που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Ο Σύλλογος «Νίκος Καζαντζάκης» από τότε που ιδρύθηκε έως σήμερα έχει πλούσια συνδικαλιστική παρουσία και δράση που δίνει ένα ξεχωριστό στίγμα στα εκπαιδευτικά δρώμενα του νομού μας.
Τα τελευταία χρόνια πρωτοπορεί εφαρμόζοντας με επιτυχία την παράλληλη δράση του στον πολιτισμό, ένα συνδικαλιστικό πείραμα, που αναβαθμίζει στην πράξη την ποιοτική παρουσία του εκπαιδευτικού και του έργου του.      
Από το 1994 εκδίδει το περιοδικό «Σύγχρονοι Προσανατολισμοί» που έφτασε τα 18.000 φύλλα κυκλοφορίας σε πανελλήνια κλίμακα.
Το 1995 ξεκινά το 1ο Φεστιβάλ Παιδικής θεατρικής Έκφρασης, το οποίο από τότε καθιερώθηκε ως θεσμός. Στο φεστιβάλ αυτό έως σήμερα είχαν συμμετοχή σχολεία από την Ελλάδα και την Κύπρο. Παράλληλα με το Φεστιβάλ διοργανώνει εκθέσεις καλλιτεχνών - δημιουργών εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Επίσης, έχουν γίνει τρεις εκθέσεις βιβλίων δασκάλων - συγγραφέων. Έχει διοργανώσει με επιτυχία δύο διεθνή συνέδρια (1999 «η Διάλεκτος Γκρέκο», 2000 -Βιβλία Ιστορίας   «Θεώρηση ή Αναθεώρηση;»)
Το 2000 εξέδωσε το Λεύκωμα Κρητών Δασκάλων - Συγγραφέων, που είναι ένα τεκμήριο για την ιστορία της Νεοελληνικής εκπαίδευσης στην Κρήτη.
Το 2001 οργάνωσε Καλλιτεχνικά Εργαστήρια με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Επίσης, έχει διοργανώσει σεμινάρια Θεατρικής Αγωγής, Μυθοπλασίας, Κουκλοθέατρου, Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας. Ακόμη, έχει πραγματοποιήσει ποικίλες εκδόσεις συλλεκτικών ημερολογίων κ.α.
Ο  Σύλλογός  ενθάρρυνε  και  στήριξε  την  δημιουργία  της  ομάδας  Νηπιαγωγών του  Συλλόγου  μας με την ονομασία ΄΄Νηπιαγωγώντας΄΄  με  σκοπό να σταθεί   αρωγός σε  δράσεις  και  πρωτοβουλίες που έχουν  ως  στόχο  την  ανάδειξη  των  προβλημάτων  και  των  ιδιαιτεροτήτων  αλλά  και  την  αναζήτηση  λύσεων για  την  ικανοποίηση  των  ελλείψεων  και  αδυναμιών  υποστηρίζοντας τις συναδέλφους  της  προσχολικής  αγωγής στο  δύσκολο  έργο  τους.
O  Σύλλογος  μας  καθιέρωσε  από το 2013  τους  Κύκλους Παιδαγωγικών  Συναντήσεων με διαφορετικές θεματικές  ενότητες κάθε  φορά που  έρχονται να  υποστηρίξουν επιστημονικά αλλά και με  βιωματικό τρόπο το δύσκολο έργο  μας. Οι συνάδελφοι τους  έχουν αγκαλιάσει και  αισίως βρισκόμαστε στον  15ο  Κύκλο Παιδαγωγικών Συναντήσεων.
Ο Σύλλογος «Νίκος Καζαντζάκης» με τη συνολική του παρουσία πρόσθεσε τη δική του νότα τόσο στη συνδικαλιστική όσο και στην πολιτιστική ζωή του νομού.
Χαρακτηριστικό δείγμα του έργου του Συλλόγου «Νίκος Καζαντζάκης»  και της καταξίωσής του, είναι ότι έχει εκπροσωπηθεί με στελέχη του σε όλα τα συνδικαλιστικά και υπηρεσιακά όργανα (ΑΔΕΔΥ, Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Ηρακλείου).
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας με στέρεες βάσεις θα συνεχίσει το έργο του στην πορεία που έχει χαραχθεί υπηρετώντας τον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό και αναβαπτίζοντας τον κοινωνικό, πνευματικό και πολιτιστικό ρόλο του εκπαιδευτικού.




 
 



























ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ